19/12/2022 19/12/2022 Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρξε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του χωρίου Πετράδες, την Κυριακή Προ της Χριστού Γεννήσεως. Η εκκλησιαστική κοινότητα των Πετράδων αποτελείται από οκτώ χριστιανούς. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: “…Σήμερα Κυριακή των Προπατόρων,η Εκκλησία μας καλεί να αισθανθούμε βιωματικά το...
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 13:40

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του χωρίου Πετράδες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του χωρίου Πετράδες

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρξε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του χωρίου Πετράδες, την Κυριακή Προ της Χριστού Γεννήσεως. Η εκκλησιαστική κοινότητα των Πετράδων αποτελείται από οκτώ χριστιανούς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: “…Σήμερα Κυριακή των Προπατόρων,η Εκκλησία μας καλεί να αισθανθούμε βιωματικά το μέγα μυστήριο της Θείας Οικονομίας.Η αόρατη γεωμετρία των πραγμάτων, μέσα από την ευλογία και την προετοιμασία των προφητειών,οδηγεί τα προβλήματα στην λύση τους,οδηγεί στην ενανθρώπηση του Θεανθρώπου….Το μέλλον χαρακτηρίζεται πάντοτε για το αόρατο του ορίζοντά του.

Για τον λόγο αυτό, η Εκκλησίας μας υπενθυμίζει την προφητεία κατά την οποία ο προφήτης Ησαΐας μας τονώνει ψυχικά λέγοντας ότι, ο Θεός είναι μαζί μας !….Ο Σωτήρας ενανθρωπίζεται και χωρίζει την ιστορία στα δύο.

Ο Σωτήρας Χριστός σαρκώνεται με υπερφυσικό τρόπο, εκ Πνεύματος Αγίου, μας ανυψώνει και οι προπάτορές του είναι πρόσωπα απ’ όλες τις κατηγορίες και τις τάξεις της κοινωνίας, είναι άλλοι ενάρετοι και άλλοι αμαρτωλοί, είναι άλλοι δίκαιοι και άλλοι πονηροί ώστε, ο Κύριος να προσλάβει στην ολότητά της την ανθρώπινη φύση και να μας σώσει !….Το Άστρο της Βηθλεέμ γεννά την ελπίδα στην ζωή μας ! Γεννά την ενότητα στην ύπαρξή μας!

Αδελφοί μου, αυτό το επίπεδο της εσωτερικής ενότητας, αυτήν την ανύψωση, πρέπει να τιμούμε και να απολαμβάνουμε με την εγρήγορσή μας ώστε, να βιώνουμε το μέγα μυστήριο της Θείας Οικονομίας, στην ολότητά του, ως το μεγαλύτερο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία….”.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων