24/07/2024 24/07/2024 Επίσκεψη στα προσκυνήματα της Κύπρου πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία ομίλου προσκυνητών. Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τη Λάρνακα, όπου προσκύνησε την Κάρα και τα θαυματουργά Ιερά Λείψανα του Αγίου Λαζάρου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, όπου βρίσκεται ο δεύτερος τάφος...
24 Ιουλίου, 2024 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2024 - 19:50

Οι πρώτες ημέρες της επίσκεψης του Μητροπολίτη Κιλκισίου στην Κύπρο

Διαδώστε:
Οι πρώτες ημέρες της επίσκεψης του Μητροπολίτη Κιλκισίου στην Κύπρο

Επίσκεψη στα προσκυνήματα της Κύπρου πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία ομίλου προσκυνητών.

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τη Λάρνακα, όπου προσκύνησε την Κάρα και τα θαυματουργά Ιερά Λείψανα του Αγίου Λαζάρου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, όπου βρίσκεται ο δεύτερος τάφος του Αγίου Λαζάρου.

 

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, δεύτερη ημέρα του προσκυνήματος, ο Σεβασμιώτατος διέσχισε την οροσειρά του Τρόοδος και επισκέφτηκε την Ιερά Μονή του Κύκκου, προσκυνώντας τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας-έργο του Αποστόλου Λουκά, πλήθος Ιερών Λειψάνων και θαυμάζοντας το εξαιρετικό μουσείο της Ιεράς Μονής. Επίσης επισκέφτηκε το Θρονί, τον τάφο του Εθνάρχου Μακαρίου και το γραφικό χωριό Όμοδος. Εκεί, στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, έλαβε την ευλογία του Τιμίου Ξύλου του Κυρίου μας και του Αγίου Κάνναβου, το σχοινί δηλαδή που έδεσαν τα χέρια Του κατά το Θείο Πάθος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων