Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
18 Οκτωβρίου, 2024

Συνέντευξη για την εορτή των Προστατών του Κιλκίς παραχώρησε ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Διαδώστε:

Συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα εορτασμού προς τιμήν των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Προστατών και Εφόρων του Κιλκίς.

Αναφερόμενος στο πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου και θα κορυφωθεί με την εορτή των Πολιούχων στις 28 Νοεμβρίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο φέτος θα έχει θέμα: «Παγκοσμιότητα, Παγκοσμιοποίηση και Χριστιανισμός».

Για το Συνέδριο αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος.

Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των Λατρευτικών Ακολουθιών, πνευματικές ομιλίες, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διαδώστε: