16/05/2024 20/05/2024 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο σολέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιλκίς, που βρίσκεται πλησίον του συγκεκριμένου Σχολείου. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις βαθύτερες αξίες της Ορθόδοξης Λατρείας ώστε να μπορέσουν...
16 Μαΐου, 2024 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024 - 20:57

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές Λυκείου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Διαδώστε:
Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για μαθητές Λυκείου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο σολέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιλκίς, που βρίσκεται πλησίον του συγκεκριμένου Σχολείου.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις βαθύτερες αξίες της Ορθόδοξης Λατρείας ώστε να μπορέσουν να την προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο και γαλήνια εσωτερικότητα, ενώ τους μετέδωσα με απλό και εύληπτο τρόπο, τα νοήματα και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας.

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη της πνευματικής καλλιέργειας και της παρουσίας του Θεού στη ζωή ενός εκάστου καθώς και την παραμονή στον δρόμο της πίστεως ως έκφραση και τρόπου ζωής.

Τον Σεβασμιώτατο πλασίωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Παν. Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Εφημέριος του Ναού Παν. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Τασιούλης, ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και ο Διάκονος π. Σάββας Αμοιρίδης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε καθηκόντως τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία και για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και ευχήθηκα ιδιαιτέρως στους μαθητές καλή πρόοδο και κάθε ευλογία παρά Θεού για τις επερχόμενες εξετάσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων