16/09/2024 16/09/2024 Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε στην μητροπολιτική περιφέρεια Πολυάνης και Κιλκισίου η εροτή της Υψώσεςω του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, κατά το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος μετέφερε Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου μας, στον υπό...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 16:50

Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πολυάνης και Κιλκισίου

Διαδώστε:
Ύψωση Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πολυάνης και Κιλκισίου

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε στην μητροπολιτική περιφέρεια Πολυάνης και Κιλκισίου η εροτή της Υψώσεςω του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, κατά το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος μετέφερε Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου μας, στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της πόλεως του Κιλκίς. Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση του Τιμίου ξύλου.

Το Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνει στον ως ανω Ιερό Ναό για μια εβδομάδα, έως το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Μητρόπολη και ο ευσεβής λαός αναμένει την ευλογητή επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής, στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά, Αγρυπνίες, πρωινές Θ.λειτουργίες, παρακλήσεις, χαιρετισμοί, ευχέλαιο και ομιλίες.

Ανήμερα της εορτής η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κωμοπόλεως του Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης και ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων