15/09/2024 15/09/2024 Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριο των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 9ης Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, Συναυλία του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και με τη στήριξη...
15 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2024 - 14:53

Επετειακή συναυλία του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών κρητικής μουσικής στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Διαδώστε:
Επετειακή συναυλία του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών κρητικής μουσικής στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριο των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 9ης Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, Συναυλία του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς, Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου, καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον εκτάκτως απουσιάσαντα εκτός Ρεθύμνου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, κόμισε τις θερμές ευχές, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου προς τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και προς όλους τους παρισταμένους.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πλήθος κόσμου, οι οποίοι απήλαυσαν το πλούσιο κρητικό παραδοσιακό πρόγραμμα των Κρητών καλλιτεχνών.
Περί το μεσονύκτιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο, χαιρέτισε και ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες, συγχαίροντας για την πολύτιμη προσφορά τους στην παράδοση της Μεγαλονήσου Κρήτης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων