Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
12 Ιανουαρίου, 2023

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας στη Σχολή Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Διαδώστε:

Την αγιοβασιλόπιτα της Σχολής Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεώς, όπου λειτουργεί η εν λόγω Σχολή.

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τον διδάσκοντα στη Σχολή, αγιογράφο-ψηφιδογράφο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, και όλους τους διδασκομένους και επαίνεσε την πρόοδο των έργων τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη και εκφράζοντας τη χαρά του, διότι η διακονία αυτή της Τοπικής Εκκλησίας τυγχάνει αυτής της αποδοχής και έχει αυτά τα όμορφα αποτελέσματα.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος προέτρεψε όλους τους διδασκομένους να εμπνευσθούν από τώρα για τη μεγάλη Παγκρήτιο Έκθεση Ψηφιδωτού, η οποία θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, κατά το έτος 2024, εξ αφορμής των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στον Ιερολ. Αρχιδιάκονο Κωνσταντίνο Ζουμπεράκη, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε τα δέοντα.

Διαδώστε: