16/09/2024 16/09/2024 Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 ετών από της εις Κύριον αιφνιδίου εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, το απόγευμα του Σαββάτου, 14ης Σεπτεμβρίου 2024, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τέλεσε Επιμνημόσυνη...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 22:00

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρού Τίτου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρού Τίτου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 ετών από της εις Κύριον αιφνιδίου εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, το απόγευμα του Σαββάτου, 14ης Σεπτεμβρίου 2024, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού και πολυκλαύστου Αρχιθύτου της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πολλά χαρίσματα και την πολύδενδρη Αρχιερατική μαρτυρία και διακονία του μακαριστού Ιεράρχου, τονίζοντας το γεγονός ότι 37 έτη μετά την εκδημία του είναι «σαν να μην πέρασε μια μέρα» και τούτο πιστοποιεί αφενός μεν το πολυτίμητο έργο που ο μακαριστός άφησε ως παρακαταθήκη και αφετέρου το μέγεθος της αγάπης με την οποία αγαπήθηκε από το ποίμνιό του, το Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους πλούσια την ευχή και την ευλογία του αοιδίμου Τίτου Αρχιερέως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων