Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
06 Αυγούστου, 2024

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης τέλεσε τα Εγκαίνια του Παρεκκλησίου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

Διαδώστε:

Σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ευφροσύνης, πραγματοποιήθηκαν, στις 4 Αυγούστου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο τα Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας του Όρθρου τελέσθηκε η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και στη συνέχεια η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με πάνδημη συμμετοχή πλήθους πιστών από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Τον Σεβασμιώτατο με βαθειά συγκίνηση προσεφώνησε ο Καθηγούμενος και κτήτορας της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, δοξάζοντας τον Θεό για την ιστορική αυτή ημέρα, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, και εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους, όσοι με κάθε τρόπο συνέβαλαν στο έργο τούτο.

Ο Σεβασμιώτατος, αντιφωνώντας, εδόξασε τον Θεόν για τη δωρεά αυτή και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο π. Βασίλειο και προς όλους, όσοι παντοιοτρόπως συνέδραμαν καθ’ όλα αυτά τα έτη στο έργο αυτό της Εκκλησίας, μνημονεύοντας με ευγνωμοσύνη τον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Άνθιμο Συριανό, ο οποίος είχε προτρέψει τον π. Βασίλειο στην αφιέρωση του εγκαινιασθέντος Ναού στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, καθώς και πρόσωπα που μετείχαν στη χαρά των Εγκαινίων από τον ουρανό, όπως τον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο Καψάνη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, και πολλούς άλλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Μονή προσέφερε πλούσια φιλοξενία προς τους πολυπληθείς προσκυνητές.

Διαδώστε: