Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
17 Ιουλίου, 2024

Οι Τίμιες Κάρες των Τεσσάρων Αγίων Νεομαρτύρων για πρώτη φορά στη γενέτειρά τους

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, και με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, θα μεταφερθούν για πρώτη φορά στη γενέτειρά τους, τις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου, οι Τίμιες Κάρες των Αγίων, την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024.

Τις Τίμιες Κάρες θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από πολυπληθή όμιλο προσκυνητών.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2024, και ώρα 7.30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Μελάμπων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.

Θα ακολουθήσει Αρχιερατικό Συλλείτουργο, Ιερά Λιτάνευση των Τιμίων Καρών, παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα και φιλοξενία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μελάμπων, για τα οποία έχουν μεριμνήσει η Ενορία και οι τοπικοί φορείς των Μελάμπων.

“Προσκαλούνται όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στο ιστορικό αυτό γεγονός να επικοινωνήσουν με τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στα τηλέφωνα: 2831036016, 2831029039 και 6942042124”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαδώστε: