Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
04 Ιουλίου, 2024

Τέσσερα Χέρια – Τέσσερις Μάρτυρες

Διαδώστε:

Με πολλή συγκίνηση, πολυπληθής φιλόμουση ομήγυρη παρακολούθησε το ρεσιτάλ δύο πιάνων, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου Ρεθύμνου, το απόγευμα της Τρίτης, 2 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.

Δύο εξαιρετικά παιδιά, μεγάλοι καλλιτέχνες παρά το νεαρό της ηλικίας τους, o Φίλιππος Κλαψινάκης από το Ρέθυμνο και η Ana-Sofia Cherecheș από το Βουκουρέστι, παρουσίασαν ένα θαυμάσιο ρεσιτάλ πιάνου, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών – J.S. Bach, D. Scarlatti, R. Schumann, G. Enescu, W.A. Mozart – Grieg, F. Liszt, G. Gershwin και A. Dvořák- και σαγηνεύοντας το φιλόμουσο ακροατήριο.

Στην αποφώνηση της εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τα δύο αυτά υπέροχα παιδιά, τα οποία εύφραναν τις καρδιές και τις ακοές όλων, και ευχήθηκε πάντοτε τα παιδιά μας να ανοίγουν δρόμους και να λιτανεύουν την ελπίδα στους δύσκολους καιρούς, στους οποίους ζούμε.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τις οικογένειες και τους δασκάλους των δύο αυτών νέων, που ανέδειξαν τέτοια μεγάλα ταλέντα και χαρίσματα. Σημειώνεται ότι την εν λόγω εκδήλωση στήριξε ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Διαδώστε: