Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
04 Δεκεμβρίου, 2020

Το Ρέθυμνο πανηγυρίζει την Πολιούχο του Αγία Βαρβάρα

Διαδώστε:

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020, εορτή της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών. Προκειμένου όμως οι πιστοί να μπορέσουν να συμμετέχουν προσευχητικά, έστω και από τις οικίες τους, στον εφετινό εορτασμό της Αγίας, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναμετάδωσε διαδικτυακά τη Θεία Λειτουργία.

“Ευχόμαστε η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, που έσωσε θαυματουργικά το Ρέθυμνο από την πανώλη και που η αγάπη των Ρεθυμνίων την θεωρεί και την τιμά ως Πολιούχο του, με τις προσευχές όλων μας να μεσιτεύει προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό για τον προσωπικό μας αγιασμό, για την υγεία όλων μας, για την υπέρβαση της σημερινής υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας και για την ενδυνάμωση όσων άοκνα εργάζονται για την εξάλειψή της” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρακολουθήστε την Θεία Λειτουργία:

Διαδώστε: