08/07/2024 08/07/2024 Το Σάββατο 6η Ιουλίου 2024, στον Iερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νικηφόρου Καρπενήση. Ο νέος Διάκονος τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλκει την καταγωγή του από την Αιανή Κοζάνης. Της Θείας Λειτουργίας προέστη...
08 Ιουλίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 17:26

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης

Το Σάββατο 6η Ιουλίου 2024, στον Iερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νικηφόρου Καρπενήση. Ο νέος Διάκονος τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλκει την καταγωγή του από την Αιανή Κοζάνης.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου – Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης. Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ιερείς και διάκονοι τόσο από την τοπική Εκκλησία όσο και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απηύθυνε προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο επιστηρικτικούς λόγους και πατρικές συμβουλές, ευχόμενος να καταστεί άξιος του υψηλού υπουργήματος της Ιεροσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων