29/08/2024 29/08/2024 Τον μέγιστο ανάμεσα στους ανθρώπους, Προφήτη και Βαπτιστή του Κυρίου μας, Άγ. Ιωάννη τον Πρόδρομο, εορτάζει και εφέτος ιεροπρεπώς η αγία Εκκλησία μας. Χθες, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, που η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας, αφ’ εσπέρας ποιεί ιεροπρεπώςανάμνησιν της Αποτομής της Τιμ. Κεφαλής του μεγάλου Προφήτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, χοροστάτησε...
29 Αυγούστου, 2024 - 8:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 8:08

Σερρών Θεολόγος: «Ανάγκη ειλικρινούς μετανοίας για αναστροφή του παρακμιακού κλίματος των ημερών μας»

Διαδώστε:
Σερρών Θεολόγος: «Ανάγκη ειλικρινούς μετανοίας για αναστροφή του παρακμιακού κλίματος των ημερών μας»

Τον μέγιστο ανάμεσα στους ανθρώπους, Προφήτη και Βαπτιστή του Κυρίου μας, Άγ. Ιωάννη τον Πρόδρομο, εορτάζει και εφέτος ιεροπρεπώς η αγία Εκκλησία μας.

Χθες, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, που η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας, αφ’ εσπέρας ποιεί ιεροπρεπώςανάμνησιν της Αποτομής της Τιμ. Κεφαλής του μεγάλου Προφήτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στο ομώνυμο ιερό μετοχιακόΠαρεκκλήσιο της ως είρηταιπαλαιφάτουΠροδρομικής μάνδρας στην πόλη των Σερρών.

Προ της απολύσεως της ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, επικαλέσθη πατρικώςστους πολυπληθείς ευσεβείς προσκυνητές την χάριν του Τιμ. Προδρόμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ας υψώσουμε, αδελφοί, χείρας ικέτιδας ενώπιον του αγίου Θεού και ας καλέσουμε ως πρέσβη και δάσκαλο της ζωής μας τον Τιμ. Πρόδρομο, τον Απόστολο και Μάρτυρα και Προφήτη, ώστε να εμπνεύσει στις ψυχές μας το πνεύμα της μετανοίας και του σεβασμού του θείου θελήματος, που ως επιλογή ζωής και ελευθερίας διασφαλίζει την ιερότητα, το κάλλος και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων