31/05/2024 31/05/2024 Η Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, απευθύνει πρόσκληση στη διάλεξη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κυρίου Χαράλαμπου Ιωαννίδη, με τίτλο «Σύστημα Ψηφιακής Πολυεπίπεδης Τεκμηρίωσης και Αναπαράστασης Ιερού Χώρου Μετεώρων». Η διάλεξη θα δοθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»...
31 Μαΐου, 2024 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2024 - 15:47

Διάλεξη από την Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων

Διαδώστε:
Διάλεξη από την Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων

Η Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, απευθύνει πρόσκληση στη διάλεξη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κυρίου Χαράλαμπου Ιωαννίδη, με τίτλο «Σύστημα Ψηφιακής Πολυεπίπεδης Τεκμηρίωσης και Αναπαράστασης Ιερού Χώρου Μετεώρων». Η διάλεξη θα δοθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» (Κονδύλη 10, Καλαμπάκα) στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Ο κύριος Ιωαννίδης θα αναπτύξει τους σύγχρονους τρόπους ανάδειξης και προβολής μνημείων και αρχαιολογικών χώρων με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, λόγου χάριν τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων ποικίλης λεπτομέρειας και μορφής, εικονικών περιηγήσεων με προσθήκη σημείων ενδιαφέροντος, την υποστήριξη «επαυξημένης πραγματικότητας» και την προσθήκη χαρακτηριστικών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, για την αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο της κοινότητας. Θα δοθούν σχετικά παραδείγματα με εστίαση στον ιερό χώρο των Αγίων Μετεώρων.

Επίκεντρο της διάλεξης θα είναι η πλατφόρμα ‘5dMeteora’, η οποία αφορά στο σύνολο του ιερού χώρου των Μετεώρων, ιδιαίτερα δε στους βράχους Μοδίου και Αλύσσου. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης στις τρισδιάστατες λεπτομερείς αναπαραστάσεις της ιεράς μονής Αγίου Στεφάνου και του εσωτερικού των δύο καθολικών της, καθώς και σε δέκα ιστορικά μονοπάτια – πολιτιστικές διαδρομές εντός του ιερού χώρου, με την παρουσίαση της εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί για τη συντήρηση και ανάδειξή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων