Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων
11 Απριλίου, 2023

Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος: Κλείστε τα αυτιά σας σε νεόκοπους “Θεολόγους”

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οξύνειας, ιερούργησε την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας, ευλόγησε τα βάια και τα μοίρασε στους πιστούς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής σε σχέση με την οικονομία του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και επέστησε την προσοχή στο πολυπληθές εκκλησίασμα να κλείσει τα αυτιά του σε νεόκοπους “Θεολόγους”, οι οποίοι, όπως είπε “με φληναφήματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν τις αθεολόγητες θέσεις τους, παρασυρμένοι από τον εγωισμό τους και τον εγωκεντρισμό τους”. Πρόκειται για αιρετικές και πλανεμένες δοξασίες, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την ορθόδοξη θεολογία. Το μόνο που καταφέρνουν οι συγκεκριμένοι είναι να σκανδαλίζουν τον πιστό λαό και έτσι να απομακρύνονται οι ίδιοι από τον Θεό και την Εκκλησία”.
“Υπάρχουν αρμόδιοι, κατέληξε, για να βοηθήσουν τους πιστούς σε διάφορα ζητήματα πίστεως, όπως είναι ο Επίσκοπος και οι Ιερείς.
Μιλώντας για την εορτή των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η σημερινή εορτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εορτές της Εκκλησίας, η οποία τελείται μετά το πέρας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και πριν την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αποτελώντας μαζί με την εορτή του Λαζάρου την πύλη για τα Πάθη του Κυρίου μας και την τριήμερο Ανάστασή του.
   
Διαδώστε: