16/09/2024 16/09/2024 Ο Μητροπολίτης έκανε γνωστό σε όλους ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει με ειδικό επίδομα κάθε γέννηση τέκνου που θα γίνεται από το 2025 στις ορεινές και απόμακρες περιοχές της Μητροπόλεως. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει και να ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια που τεκνοποιούν και παραμένουν στην επαρχία. Στις 15 Σεπτεμβρίου η τοπική Εκκλησία...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 11:58

Σταγών Θεόκλητος: Τα νέα παιδιά είναι αυτά που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος

Διαδώστε:
Σταγών Θεόκλητος: Τα νέα παιδιά είναι αυτά που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης έκανε γνωστό σε όλους ότι η Μητρόπολη θα στηρίξει με ειδικό επίδομα κάθε γέννηση τέκνου που θα γίνεται από το 2025 στις ορεινές και απόμακρες περιοχές της Μητροπόλεως. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει και να ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια που τεκνοποιούν και παραμένουν στην επαρχία.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η τοπική Εκκλησία της Καλαμπάκας τιμά την Μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Εξάρχου Σταγών.

Μετά την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμπάκας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των επαίνων στους πέντε επιτυχόντες Μαθητές της προκήρυξης των Υποτροφιών της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων. Η κάθε Υποτροφία αντιστοιχεί στο ποσό των 3.000 ευρώ, με σκοπό την κάλυψη οικονομικών αναγκών των πρωτοετών Φοιτητών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων και Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο και με κάθε θυσία η νέα γενιά του τόπου μας. Αναφέρθηκε στις υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις όλων των μαθητών που έκαναν αίτηση για την Υποτροφία, κάτι που φανερώνει τις δυνατότητες των νέων παιδιών. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων από το επόμενο σχολικό έτος.

Επίσης, ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Πατρίδα μας, αλλά και σε ένα αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα που είναι αυτό της φυγής των νέων ανθρώπων στο Εξωτερικό. Όπως τόνισε, τα νέα παιδιά είναι αυτά που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος και πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της παραμονής τους στην χώρα μας.

Την απονομή στους Φοιτητές της τιμητικής πλακέτας και μίας Εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνος, κατόπιν προτροπής του σεπτού Ποιμενάρχου μας, έκαναν οι Πανοσιολογιώτατοι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων.

Οι φοιτητές που βραβεύτηκαν

Οι Φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι, με σειρά επιτυχίας, οι κάτωθι:

1. Ευαγγελία Εφραιμία Παπαγεωργίου

Κάτοικος Καλαμπάκας, απόφοιτη Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας, Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη.

2. Αθανασία Βακουφτσή

Κάτοικος Καλαμπάκας, απόφοιτη Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας, Φοιτήτρια του Τμήματος Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως πρώτη σε σειρά επιτυχίας.

3. Έλλη Σιούλα

Κάτοικος Καλαμπάκας, απόφοιτη Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας, Φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως δεύτερη σε σειρά επιτυχίας.

4. Ραφαὴλ Κρίτσας

Κάτοικος Καλαμπάκας, απόφοιτος Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας, Φοιτητής Οικονομικοῦ Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Παρασκευὴ Στεργίου

Κάτοικος Βασιλικῆς, απόφοιτη Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας, Φοιτήτρια Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε πλήρη συνάρτηση με την βράβευση των Φοιτητών και την οικονομική στήριξή τους, ο Σεβ. Μητροπολίτης έκανε γνωστό σε όλους ότι η Ιερά Μητρόπολις θα στηρίξει με ειδικό επίδομα κάθε γέννηση τέκνου που θα γίνεται από το 2025 στις ορεινές και απόμακρες περιοχές της Μητροπόλεως. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει και να ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια που τεκνοποιούν και παραμένουν στην επαρχία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων