01/11/2022 01/11/2022 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην πευκόφυτη περιοχή του Μάννα Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων Ενοριών της νήσου. Παρέστησαν επίσης ο  επί κεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, ο...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 13:30

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Μάννα στη Σύρο

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Μάννα στη Σύρο

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην πευκόφυτη περιοχή του Μάννα Σύρου, ιερούργησε σήμερα το πρωί Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων Ενοριών της νήσου.

Παρέστησαν επίσης ο  επί κεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μάννα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάννα και πολλοί πιστοί.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθηκε στα κλήματα της Αμπέλου, την οποία σε κάθε Λειτουργία ο Αρχιερεύς παρακαλεί τον Θεό να επισκέπτεται και καταρτίζει, λέγοντας ότι κλήματα αυτἠς της Αμπέλου είμεθα όλοι οι πιστοί, κλήματά της ανθηφόρα και καρποφόρα υπήρξαν και οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι προσἐφεραν στην Εκκλησία καρπούς αναργύρου θεραπείας, πολλαπλασιάζοντας το δοθέν σ’ αυτούς από το Θεό χάρισμα.

Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς, παράλληλα με την ιατρική επιστήμη και τους λειτουργούς της, τους ιατρούς, να προστρέχουν και στους ιατρούς της Εκκλησίας, εκζητούντες και απ’ αυτούς θεραπεία σωματικής και ψυχικής ασθενείας και ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Χάλαρη, για τη συμπλήρωση 30 ετών ιερατικής του διακονίας στον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων