Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
05 Ιανουαρίου, 2022

Εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στην Ερμούπολη

Διαδώστε:

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων και η πατροπαράδοτη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι της Ερμούπολης θα λάβουν χώρα παρουσία του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Μουσικής Σύρου-Ερμούπολης, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε όλο το πρόγραμμα:

07:30 π.μ.: Όρθρος.

08:45 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

10:30 π.μ.: Μέγας Αγιασμός.

11:15 π.μ.: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.

Η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, φερομένου διά χειρών Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, θα διέλθει δια των οδών Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη, Χίου, Κωνστ.
Καραμανλή, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), με κατάληξη την αποβάθρα έμπροσθεν του μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

11:30π.μ.: Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, μετά την απόλυση της οποίας ο Τίμιος Σταυρός θα επανέλθει με αυτοκινητοπομπή στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σημειώνεται ότι λόγω του βάθους του λιμένος στο συγκεκριμένο σημείο, θα ριφθεί στη θάλασσα επιπλέων ξύλινος Σταυρός και ως εκ τούτου οι κολυμβητές δεν θα καταδυθούν
αλλά θα κολυμπήσουν για να τον ανασύρουν.

Στις ανωτέρω τελετές, κατόπιν παρακλητικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β΄, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου.

Διαδώστε: