29/06/2023 29/06/2023 Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Δρυοπίδα της Κύθνου, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , επί την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Συμμετείχαν λειτουργικά δύο Εφημέριοι της νήσου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ερώτημα του Κυρίου «τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι;» και παρεκάλεσε...
29 Ιουνίου, 2023 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 16:10

Η Κύθνος τίμησε την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Διαδώστε:
Η Κύθνος τίμησε την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Δρυοπίδα της Κύθνου, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , επί την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Συμμετείχαν λειτουργικά δύο Εφημέριοι της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ερώτημα του Κυρίου «τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι;» και παρεκάλεσε τους πιστούς να διακηρύσσουν με τη ζωή, τα λόγια και προπάντων τα έργα τους ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο οποίος ήλθε στον κόσμο για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, ευχηθείς στους παρισταμένους για το θέρος.

Τίμησε με την παρουσία το ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Στ. Γαρδέρης, ο Αντιδημάρχος κ. Αντ. Κοκκιασμένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωστ. Φιλιππαίος και πλήθος πιστών, και κυρίως πολλά παιδιά. Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ναύαρχος επί τιμή κ. Αντώνιος Βαρώνoς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και χθες, κατά τον Εσπερινό, και σήμερα, κατά τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε το θείο λόγο, αφορμές λαβών από τo Καινοδιαθηκικό ανάγνωσμα και σήμερα την Ευαγγελική περικοπή.

Ειδικότερα, χθες μίλησε επί της ερωτήσεως του Κυρίου πριν τον Απόστολο Πέτρο «φιλείς με, Πέτρε;» και κάλεσε τους πιστούς και ιδιαίτερα τα παιδιά να αγαπήσουν το Χριστό, ο Οποίος είναι στήριγμα και βοηθός στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων