Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
01 Οκτωβρίου, 2024

Η Μύκονος τίμησε την Παναγία την Γοργοεπήκοο

Διαδώστε:

Στο Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωνα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής και οι Εφημέριοι της νήσου και ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου, ο Υπολιμενάρχης Μυκόνου και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Σωματείου “ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και πλήθος Μυκονίων πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Την διακονία του Λόγου ανέλαβε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ο οποίος ανεφέρθη στα προσωνύμια που απέδωσε η ευλάβεια του πιστού λαού προς την Θεοτόκο και στη μητρική Της αντίληψη και προστασία εφ’ όλων των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, τον φιλευσεβή Αναγνώστη κ. Δημήτριο Ασημομύτη, δι’ ενεργειών του οποίου εκομίσθη εξ Αγίου Όρους η Εικόνα της Γοργοεπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου, και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με προσοχή και σιωπή οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου, προς τους οποίους ο Εφημέριος του Ναού διένειμε ευλογίες.

Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

 

    

Διαδώστε: