Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
07 Ιανουαρίου, 2024

Η Σύναξη του Αγίου Προδρόμου τιμήθηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ταλάντων Σύρου

Διαδώστε:

Στο μονόχωρο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Τάλαντων Σύρου ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’,

Συμμετείχαν λειτουργικά ο Ηγούμενος Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος, οι Εφημέριοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης και Οικονόμος Λουκάς Βάσαλος και ο Διάκονός του.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Φιλ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Μαραγκός, η πρόεδρος του «Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου» κα Μαργ. Ζαρμπώνη, όσοι από τους περιθαλπομένους στον παρακείμενο Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως εδύναντο, συγγενείς τους, αλλά και πολλοί πιστοί, παρά τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στην ιστορία κτίσεως και δημιουργίας του Οίκου Ευγηρίας από τον αοίδιμο Προκάτοχό του Δωρόθεο Α’ και στην προς τούτο συμβολή των Ευεργετών Ιωάννη και Εριέττας Λάτση, Ιωάννη και Ελένης Βάτη, της Οικογένειας Βαρδινογιάννη και επ’ εσχάτων του «Ιδρύματος Δημητριου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου», από τη στήριξη του οποίου εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό σήμερα η ύπαρξη και η κοινωνική προσφορά και λειτουργία του.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ακαταπόνητο Ηγούμενο της Μονής και φιλόπονο Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, και τον Διευθυντή του Οίκου Ευγηρίας Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, ο οποίος, από τότε, πριν τρία χρόνια, που ανέλαβε τα καθήκοντα του, μεριμνά μα πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για το Ίδρυμα και τους περιθαλπομένους σ’ αυτό γέροντες και γερόντισσες.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για το ανατείλαν νέο έτος 2024.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

Διαδώστε: