28/04/2021 28/04/2021 Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “των Ψαριανών”, στην Ερμούπολη, τέλεσε σήμερα το πρωί την τελευταία Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της οδευούσης Μεγάλης Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, που παρίστατο τηρώντας τα αναγκαία μέτρα...
28 Απριλίου, 2021 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 19:12

Η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ερμούπολη

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “των Ψαριανών”, στην Ερμούπολη, τέλεσε σήμερα το πρωί την τελευταία Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της οδευούσης Μεγάλης Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, που παρίστατο τηρώντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αποστομωτική απάντηση που έδωσε ο Κύριος σε όσους κατηγόρησαν την αμαρτωλή γυναίκα που άλειψε μέ μύρο τους πόδας Του, ότι δηλαδή ” ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ”. και υπογράμμισε ότι η αγάπη, η μετάνοια και η συγχωρητικότητα συνιστούν την πεμπτουσία της πίστεώς μας.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Κωνστ. Κοντό και τον απουσιάζοντα Προϊστάμενό του, Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1”, ο οποίος αναμετέδωσε απευθείας την Ακολουθία και ευχήθηκε για το προσιόν Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων