20/08/2024 20/08/2024 Με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σερίφου, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Σεριφίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Χώρα Σερίφου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών μετέφερε για προσκύνηση τίμιο...
20 Αυγούστου, 2024 - 10:00

Παράκληση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Χώρα Σερίφου

Διαδώστε:
Παράκληση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Χώρα Σερίφου

Με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σερίφου, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Σεριφίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Χώρα Σερίφου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών μετέφερε για προσκύνηση τίμιο Λείψανο του Οσίου Αρσενίου του Παρίου, επ’ ευκαιρία της εχθεσινής αναμνήσεως της ανακομιδής των Λειψάνων του.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέβη σε μια ερμηνευτική προσέγγιση του περιεχομένου της αναγνωσθείσης Ευαγγελικής Περικοπής, της συναντήσεως της Παναγίας με την Ελισάβετ, κατά την οποία η μητέρα του Προδρόμου συνόψισε περιληπτικά τη στάση των πιστών προς την Θεοτόκο, με την έννοια ότι της απέδωσε τα πρωτεία τιμής και σεβασμού, την ονόμασε και την αναγνώρισε Μητέρα του Θεού και την μακάρισε για την πίστη της στο θέλημά Του.

Νωρίς χθες το πρωί, στη Σίφνο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκε το Προσκύνημα της Παναγίας του Βουνού, συνοδευόμενος από τα μέλη της Διαχειριστικής του Επιτροπής, Αρχιμ. Ιωαννίκιο και κ.κ. Αντ. Ζαμπέλη και Ιω. Γεροντή, όπου επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Ναού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των εργασιών και συνεχάρη την διακονήτρια του Προσκυνήματος για τις υπηρεσίες της προς αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων