Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
12 Αυγούστου, 2024

Στην απομακρυσμένη Ενορία του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, του ομώνυμου ολιγάνθρωπου και απομακρυσμένου χωριού, της περιοχής Μπατσίου-Γαυρίου Άνδρου, στον οποίο, κατά μαρτυρίες των παλαιοτέρων κατοίκων ουδέποτε ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε χθες το πρωί, 11 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

 

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε συμπαραστατούμενος από τον ασκούντα χρέη Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση και το Διάκονό του, με την παρουσία των κατοίκων του χωριού και πιστών από τις πέριξ περιοχές, μεταξύ των οποίων η Έπαρχος Άνδρου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου-Γιδών και Αγίου Πέτρου, η διατελέσασα Αντιδήμαρχος Άνδρου κα Αθηνά Κοζανίτου και ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου.

Ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Καλλινικος Τσούσης καλωσόρισε με υιϊκούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον ευχαρίστησε για την λειτουργική παρουσία του στο χωριό.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και στη σημερινή ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού, επισημαίνοντας ότι κοινό στοιχείο μεταξύ τους είναι το φως, και μάλιστα το εσωτερικό, το οποίο φωτίζει την ψυχή μας και νοηματοδοτεί τις σχέσεις των ανθρώπων με αλήθεια και ειλικρίνεια.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για τη διακονία του και ευχήθηκε σε όλους για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Δεκαπενταυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη και ακολούθως θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Διαδώστε: