16/09/2024 16/09/2024 Στον Μητροπολιτικό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παναγιας Παντανάσσης Σικίνου ιερούργησε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με τη συμμετοχή των εφημερίων του νησιού, πρωτοπρ. Σπυρίδωνος και Θεοδώρου, του εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμ. Ιωάννη Γκουγκούμη και του...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 19:42

Στην απομακρυσμένη Σίκινο τιμήθηκε η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Στην απομακρυσμένη Σίκινο τιμήθηκε η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού-Παναγιας Παντανάσσης Σικίνου ιερούργησε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με τη συμμετοχή των εφημερίων του νησιού, πρωτοπρ. Σπυρίδωνος και Θεοδώρου, του εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αρχιμ. Ιωάννη Γκουγκούμη και του Διακόνου του, και τη συνευχητική παρουσία του Δημάρχου Σικίνου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, η οποία επισκέπτεται τα Σχολεία της Σικίνου, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των σχολείων της νήσου και απάντων των Σικινίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι όπως ο Κύριος επί του Σταυρού ήπλωσε τας χείρας Του, προσκαλώντας όλους τους ανθρώπους να βρουν στην αγκαλιά Του στήριγμα και ελπίδα, γενόμενοι μέλη του Σώματός Του, έτσι και οι πιστοί, και μάλιστα οι κάτοικοι ολιγάνθρωπων περιοχών, πρέπει να ανοίγουν την αγκαλιά τους ο ένας στον άλλο και να ζουν σε μια κοινωνία ενότητας, αδελφοσύνης και αγάπης.

Ευχαρίστησε τον Επιχειρηματία κ. Μάριο Ηλιόπουλο για την δωρεάν διευκόλυνση της μετακινήσεώς του από τη Σύρο στη Σίκινο και εκείθεν στην Τήνο, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, ευχήθηκε στην Εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού για τη νέα σχολική χρονιά, διένειμε στους μαθητές δώρα και απηύθυνε σε όλους τις ευχές του για το αρξάμενο φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μετεφέρθη στην οικία του νέου Πανηγυρά, ο οποίος και παρέθεσε σε όλους μικρή δοχή,

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχώρησε δια του αυτού μέσου προς την ιερά νήσο Τήνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων