02/08/2024 02/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, του επιλεγομένου “των Ψαριανών”, στον οποίο φυλάσσεται η περίπυστη ομὼνυμη Εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, παρουσία πλήθους πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος...
02 Αυγούστου, 2024 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 8:18

Σύρου Δωρόθεος: Η Εκκλησία μας καλεί να προστρέξουμε στην Θεοτόκο

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: Η Εκκλησία μας καλεί να προστρέξουμε στην Θεοτόκο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, του επιλεγομένου “των Ψαριανών”, στον οποίο φυλάσσεται η περίπυστη ομὼνυμη Εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, παρουσία πλήθους πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους, τόνισε ότι η Εκκλησία, με τις ιερές Ακολουθίες και τους ύμνους της, προβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια του λειτουργικού χρόνου στους πιστούς το σεπτό πρόσωπο της Θεοτόκου, ιδιαίτερα δε κατά την παρούσα περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, κατά την οποία μας καλεί να προστρέξουμε προς Αυτήν και να Την παρακαλέσουμε για τη βοήθεια και την προστασία Της στις δυσκολίες και τις περιπέτειες της ζωής.

Τέλος, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό για το έργο του και τη μέριμνά του για το Ναό, καθώς και τους συνεργάτες του, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές και ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο Παναγιωνυμο μήνα Αύγουστο.

Καθώς δε το τέλος της Ακολουθίας συνέπεσε με την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και συντήρησης του ουρανογείτονος κωδωνοστασίου του Ναού, με τη φιλάγιο και δαψιλή χορηγία του Μεγαθύμου Εθνικού και Κοινωνικού Ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ευχαρίστησε θερμά, και εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και των Ενοριτών τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, προς τον οποίο ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων