Ι.Μ. Φθιώτιδος
11 Μαρτίου, 2022

Φθιώτιδος Συμεών: «Κομβικής σημασίας η ανάπτυξη περιφερειακής συνείδησης»

Διαδώστε:

Στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας παρεβρέθηκαν οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου καθώς και Φθιώτιδος κ. Συμεών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Λεβαδειά με θέμα: «Αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προβλήματα και στήριξη της περιφερειακής επιχειρηματικής κοινότητας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδος και στον λόγο του κατέθεσε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα, διότι όπως τόνισε: «στα πρόσωπα σας δεν βλέπω επιχειρήσεις, αλλά βλέπω τα πρόσωπα εκατοντάδων οικογενειών, που εργάζονται κοντά σας και πιστοποιούν ότι η επιτυχία του επιχειρείν συνδέεται άμεσα με τον σεβασμό στην εργασία του ανθρώπινου δυναμικού τους».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτήν την συνάντηση σημειώνοντας την αναγκαιότητα της από κοινού αντιμετωπίσεως θεμάτων όλης της Στερεάς Ελλάδος: «Είναι κομβικής σημασίας η ανάπτυξη περιφερειακής συνείδησης».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισήμανε την σπουδαιότητα της διασύνδεσης του επιχειρείν με την κοινωνία, της αγοράς με τον άνθρωπο: «στην μεγάλη αυτή κρίση που βιώνουμε και στα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται, θα είναι καθοριστικής σημασίας η διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με την στήριξη των αδυνάτων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Οι πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα αποτελέσουν την γέφυρα μεταξύ αγοράς και κοινωνίας» επισήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Στην κατακλείδα του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επεφύλαξε μια ειδική αναφορά στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννη Μασούτη, ο οποίος με το τεράστιο πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» του Οργανισμού «Αποστολή» στηρίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια μοναδική αρμονική συνεργασία με την Εκκλησία.

Διαδώστε: