28/06/2024 28/06/2024 Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από τις 17 μέχρι και τις 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι 800 μαθητές των 13 Σχολών του Ωδείου, οι οποίοι ανάλογα με...
28 Ιουνίου, 2024 - 13:09

Μήνας θερισμού για το Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

Διαδώστε:
Μήνας θερισμού για το Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από τις 17 μέχρι και τις 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι 800 μαθητές των 13 Σχολών του Ωδείου, οι οποίοι ανάλογα με την πρόοδό τους είτε προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών, είτε παρέμειναν στο ίδιο έτος προκειμένου να ολοκληρώσουν την προβλεπόμενη από το πρόγραμμα σπουδών ύλη τους.

Οι καθηγητές παρουσίασαν στην εξεταστική επιτροπή την πορεία του κάθε μαθητή και τα μέλη της επιτροπής έπειτα από την εξέταση έδωσαν στον κάθε μαθητή συμβουλές για τον τρόπο μελέτης καθώς και για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν προαγωγικές εξετάσεις και στα δέκα παραρτήματα του Ωδείου σε όλη την Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά έδωσε στους μαθητές η συνεχής παρουσία του ίδιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών κατά την εξέλιξη των εξετάσεων, ο οποίος με τον πατρικό του λόγο ενθάρρυνε τα παιδιά και τους προέτρεψε να ομιλούν και να ψυχαγωγούνται μέσω της μουσικής, για να εκφράζουν τον πλούσιο συναισθηματικό τους κόσμο και μέσω της μουσικής αυτής έκφρασης να πλημμυρίζουν καθημερινά όλο το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως με μελωδίες.

Τέλος την Τρίτη 2 Ιουλίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιηθούν οι Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και της Σχολής Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ωδείου, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων