Ι.Μ. Φθιώτιδος
07 Σεπτεμβρίου, 2024

Μυσταγωγική μοναστηριακή τριλογία από τον Φθιώτιδος Συμεών

Διαδώστε:

Σε μοναστηριακά καθίσματα, μοναστηριακά παρεκκλήσια και καθολικά παλαιών ιερών μονών τελεί ιερές αγρυπνίες και ορθρινές Θείες Λειτουργίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο των μυσταγωγικών του επισκέψεων και σε ιδιαίτερους ιερούς χώρους, δύσκολα προσβάσιμους και επί πολλές δεκαετίες χωρίς αρχιερατική παρουσία.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε προ ολίγων ημερών την πρώτη αγρυπνία στον σπηλαιώδη Ναό της Παναγίας Προυσιωτίσσης του Μοναστηριακού Μητροπολιτικού Καθίσματος των Βαρδατών, όπου διακονεί ως προσμονάριος ο μοναχός π. Ιερόθεο, ενώ σε επόμενη νύχτα τέλεσε ιερά αγρυπνία και στο εσωτερικό Ιερό Μοναστηριακό Ναό Παρεκκλήσιο του Οσίου Κασσιανού του Ρωμαίου, το οποίο βρίσκεται εσωτερικά της πτέρυγας των κελλίων της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας, υπό την Αγία Καθηγουμένη, γερόντισσα Ιωάννα.

Εχθές, 6 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, τηρώντας και την προ ολίγου καιρού δέσμευσή του προς τους κατοίκους της ορεινής Οίτης, ιερούργησε για την εορτή της αναμνήσεως του εν Χώναις της Φρυγίας Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην παλαιά και ιστορική Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχάηλ στην ορεινή Οίτη, της οποίας σώζεται μόνο το Καθολικό, και έτσι ολοκλήρωσε αυτήν την μυσταγωγική μοναστηριακή τριλογία αυτών των ημερών.

Διαδώστε: