Ι.Μ. Φθιώτιδος
05 Αυγούστου, 2024

Ο Φθιώτιδος Συμεών στις Κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων

Διαδώστε:

Τις ιστορικές και εμβληματικές εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων (ΧΜΟ) της Αδελφότητος «ΖΩΗ» στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, στο δάσος Δαδίου στην περιοχή της Αμφίκλειας, επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά ως επιχώριος Ποιμενάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο και της αγαστής και μοναδικής συνεργασίας μετά του πολιού γέροντος, Ιεροκήρυκος Αρχιμ. π. Κυριακού Τσολάκη.

Ο κ. Συμεών προσκύνησε στο Ναό του Κατασκηνωτικού Κέντρου, αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση  του Σωτήρος Χριστού και είχε μία πνευματική επικοινωνία με τους κατασκηνωτές της περιόδου, μαθητές Λυκείου και με όλα τα στελέχη.

Ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στα παιδιά και ορισμένες πνευματικές σκέψεις γύρω από το θέμα των φετινών κατασκηνώσεων: «Μαρτυρία Χριστού».

Για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την χαρά του, που για πολλές δεκαετίες λειτουργούν και αυτές οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις στην Φθιώτιδα, στην όμορφη και ευλογημένη περιοχή της Αμφίκλειας, οι οποίες αναδεικνύουν προβεβλημένα κληρικά και λαϊκά στελέχη για την Εκκλησία, αλλά και ευσυνείδητα μέλη της κοινωνίας μας και αποτελούν ένα πνευματικό και ιδιαίτερα καρποφόρο φυτώριο για την Εκκλησία μας.

Διαδώστε: