01/08/2024 01/08/2024 Ολοκληρώθηκε χθες άλλη μία μεγάλη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, η δεύτερη για τον μήνα Ιούλιο, σε πολλά ορεινά χωριά αλλά και σε παραθαλάσσιες πόλεις. Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου, ενώ στην ποιμαντική του περιοδεία στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο ορεινό Γαρδίκι Ομιλαίων...
01 Αυγούστου, 2024 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2024 - 8:38

Ολοκληρώθηκε άλλη μια μεγάλη περιοδεία του Φθιώτιδος Συμεών

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε άλλη μια μεγάλη περιοδεία του Φθιώτιδος Συμεών

Ολοκληρώθηκε χθες άλλη μία μεγάλη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, η δεύτερη για τον μήνα Ιούλιο, σε πολλά ορεινά χωριά αλλά και σε παραθαλάσσιες πόλεις.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου, ενώ στην ποιμαντική του περιοδεία στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο ορεινό Γαρδίκι Ομιλαίων και στην Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πουγκάκια.

Ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και ομίλησε κατάλληλα: στην 6η χορωδιακή συνάντηση Κάτω Τιθορέας, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος «Φιλοποίμην Φίνος» και στην οποία συμμετείχαν η χορωδία Δαύλειας, η μικτή χορωδία μουσικού ομίλου «Ορφέας» Αγίου Κωνσταντίνου, η χορωδία «ΘΑΜΥΡΙΣ» του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού ομίλου Ιτέας, «Το Χοροστάσι, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Χορωδία Κ. Τιθορέας», στην Μουσικοχορευτική βραδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινουρίου και στο 11ο Σεργιάνι Παράδοσης του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» Αγίου Κωνσταντίνου, στην παρουσίαση του θέματος «Κοσμολογία Ουρανογραφία Αστρονομική Παρατήρηση» από τον κ. Φάνη Σμάνη, Αστροφυσικό Πρόεδρο Σ.Ε.ΑΦ. στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη», στο Καινούργιο Λοκρίδος, στην ετήσια θερινή εκδήλωση του Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων, στην εκδήλωση «θύμησες……Ραχών» του Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη» και των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδος στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, στην 18η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες», ενώ χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους υπέρ των μελών του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας στο Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γόργιανης Σπερχειάδας.

Ο κ. Συμεών παρέστη συμπροσευχόμενος και κατά την άφιξη της σορού του μακαριστού Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών.

Τέλος, δέχθηκε και επίσκεψη στο γραφείο του και από τον Υποστράτηγο (ΠΒ) Απόστολο Τσουλουβή, Διοικητή ΔΙΚΕ Τρίπολης.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων