Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
25 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδήλωση Μητροπόλεως Φλωρίνης για τα 50 χρόνια από τον τουρκική εισβολή

Διαδώστε:

Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας καλεί τον ευσεβή λαό σε εκδήλωση που διοργανώνει με τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και την Ένωση Κυπρίων Νομού Φλώρινας, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ.

  1. Έναρξη εκδηλώσεως, προσφωνήσεις-χαιρετισμοί.
  2. Εισήγηση από τον κ. Πέτρο Παπαπολυβίου, αναπληρωτή καθηγητή, κοσμήτορα Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και συγγραφέα, με θέμα: «Μέρες ολέθρου: Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο (Ιούλιος – Αύγουστος 1974)».
  3. Σύντομο ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή.
  4. Εισήγηση από τον π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου,Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Κύπρος, η αγία νήσος».
  5. Ύμνοι από τη Μακεδονική Βυζαντινή Χορωδία «Άγιος Αγαθάγγελος Φλωρίνης», του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαδοπούλου, φιλολόγου και καθηγητή Μουσικής.

 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ.

  1. Εισήγηση από τον κ.Νικόλαο Ζαχαριάδη, καθηγητή θεολόγοκαι συγγραφέα, με θέμα: «Η συμβολή της Κύπρου στους αγώνες του Έθνους».
  2. Εισήγηση από τον κ. Κορνήλιο Χατζηκώστα, δημοσιογράφο και συγγραφέα, με θέμα: «Η φιλοξενία προσφύγων Κυπρίων μαθητών από την Εκκλησία της Ελλάδος μετά την τουρκική εισβολή».
  3. Εισήγηση από την κ. Ελένη Χατζημιχαήλ-Μυλωνά, πρ. επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, συγγραφέα και Δήμαρχο της κατεχόμενης κωμοπόλεως Ακανθούς, με θέμα: «Από το 1974 έως σήμερα – Πόνος Πατρίδας».
  4. Τραγούδια από τη χορωδία του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας.
Διαδώστε: