Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
06 Αυγούστου, 2024

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική του διακονία κατά το διάστημα 29 Ιουλίου–4 Αυγούστου πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ποιμαντικής διακονίας του Μητροπολίτη:

– Επισκέφτηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Αμανατίδη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο για υπογραφή προγραμματικής για επτά έργα στην Ιεράς Μητρόπολη Καστορίας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεώς μας. Στη συνάντηση παρέστη ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεώς μας Δρ. Παναγιώτης Πόγκας.

– Δέχτηκε επισκέψεις πολιτών, φορέων και συλλόγων στο Γραφείο Μητροπολίτη στην Πτολεμαΐδα (Πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πτολεμαΐδας).

– Χοροστάτησε στην ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντερού Πρεσπών, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Πρεσπών και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαράδων Πρεσπών.

– Χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Καρυών Πρεσπών, τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Πρεσπών και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πλατέος Πρεσπών.

– Επισκέφτηκε την ενορία του Αγίου Νικολάου Άνω Καλλινίκης Φλώρινας για να συγχαρεί τις εθελόντριες της ενορίας για την παρασκευή ζυμαρικών που θα προσφερθούν δωρεάν στα Ιδρύματα και το Συσσίτιο της Μητροπόλεώς μας.

– Συμμετείχε στην κοινή Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών και των τοπικών φορέων για τα «ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2024» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, σε ξενοδοχείο της Φλώρινας.

 

– Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αθανασίου Γάτσου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πέλλης.

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκοπού Φλώρινας.

Διαδώστε: