Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του στο διάστημα 26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποίησε και δέχτηκε επισκέψεις.

Αναλυτικά η ποιμαντική διακονία του Σεβασμιωτάτου:

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας επί τη εορτή του πανηγυρίζοντος παρεκκλησίου του Ναού, που τιμάται στον άγιο Φανούριο.

– Χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμυνταίου.

– Eπισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση.

– Παρέστη, μαζί με τον Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Δήμαρχο Αμυνταίου, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο.

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στον εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας για την συμπλήρωση 14 ετών από την κοίμηση του Μακαριστού προκατόχου του κυρού Αυγουστίνου και πριν από το πέρας της αγρυπνίας τέλεσε το μνημόσυνο και τρισάγιο επί του τάφου του.

– Μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου Πρώτης Φλώρινας, για να υποδεχτεί και να συναντήσει εκδρομείς από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού της Κύπρου.

– Μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, όπου συναντήθηκε με τις οικογένειες που φιλοξενήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου.

– Δέχτηκε τις επισκέψεις πιστών και φορέων στο Γραφείο Μητροπολίτη στην Πτολεμαΐδα.

Απόγευμα:

– Χοροστάτησε στο εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πτολεμαΐδας.

 

– Μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου, μετά πλειάδος αρχιερέων, συγχοροστάτησε στην Πατριαρχική Χοροστασία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φαναρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, επί τη εορτή της Ινδίκτου – της αρχής του Εκκλησιαστικού Έτους και της Συνάξεως της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η ιερά εικόνα φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό.

– Κατά το διάστημα αυτό, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις εργασίες της Σύναξης των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Την έναρξη των εργασιών της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου κήρυξε το απόγευμα της Κυριακής, 1 Σεπτεμβρίου 2024, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στη Σύναξη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου, στην Πόλη, μετέχουν περίπου 160 Ιεράρχες, από ολόκληρη την οικουμένη. Στην ομιλία του, αμέσως μετά την Ιερά Ακολουθία που τελέστηκε κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε όλους τους Αρχιερείς και σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται και εφέτος για να μελετηθούν “ζητήματα αφορώντα εις την ζωήν και την πορείαν της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τα οποία έχουν και πανορθόδοξον αλλά και παγχριστιανικήν εμβέλειαν και αναφοράν”.

Διαδώστε: