Ι.Μ. Χαλκίδος
10 Οκτωβρίου, 2024

Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Διαδώστε:

Στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 τον Αγιασμό της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς (2024-2025) της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος, οι Καθηγητές και Καθηγήτριες της Σχολής, οι σπουδαστές και οι εφέτος εγγραφέντες.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος, πριν ευχηθεί για το νέο σχολικό έτος, επεσήμανε ότι η Σχολή, από της ιδρύσεως της, αποδίδει καρπούς αγαθούς, πτυχιούχους ή διπλωματούχους ιεροψάλτες και χορωδούς και δίδει την καλύτερη εικόνα, περί την Βυζαντινή μουσική μας παράδοση, εντός και εκτός Ευβοίας. Ο Σεβασμιώτατος, επίσης τόνισε, ότι η δωρεάν φοίτηση στη Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής είναι ευκαιρία, κυρίως για τους νέους, οι οποίοι ερχόμενοι σε επαφή με τον μουσικό πλούτο και το θεολογικό περιεχόμενο των βυζαντινών ύμνων υφίστανται την καλήν αλλοίωσιν.

Λίγο πριν ολοκληρώσει, ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε με ευγνωμοσύνη τους μακαριστούς καθηγητές της Σχολής και εργάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και του Βυζαντινού μέλους Άγγελο Μαντά (+21/8/2024) και Σπυρίδωνα Σιμιτζή (+8/10/2024).

Κατόπιν, ο Διευθυντής της Σχολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την αδιάληπτη φροντίδα του για τη Σχολή, ενώ, απευθυνόμενος προς τους Καθηγητές και τους σπουδαστές, ανέπτυξε το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής.

Αμέσως μετά, παρετέθη κέρασμα σε όλους, κατά τη διάρκεια του οποίου, όλοι είχαν τη χαρά της εκ του σύνεγγυς επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

Διαδώστε: