Ι.Μ. Χαλκίδος
12 Μαΐου, 2023

Διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του Μητροπολιτικού Χαλκίδος για την ίδρυση του Γηροκομείου Λίμνης

Διαδώστε:

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, έλαβε χώρα χθες διευρυμένη σύσκεψη, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με την ίδρυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, υπό την επωνυμία Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λίμνης «Ο Προφήτης Ηλίας».

Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. Νικόδημος Ευστάθιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων-Νηλέως και Εφημέριος Λίμνης, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης, κ. Γεώργιος Φλώκος, ο Επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Κεντρής και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι της Ενορίας Λίμνης κ.κ. Βασίλειος Βλαχούτσικος και Γρηγόριος Ιωάννης.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο έχει ήδη ανεγερθεί στη θέση «Προφήτης Ηλίας» με φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αξιοποίηση προσφορών πολλών μελών της τοπικής Εκκλησίας και τις μεγάλες δωρεές των ομογενών εξ Η.Π.Α. Κωνσταντίνου Κεχριώτη και Θωμά Λιόλη.

Σκοπός της συσκέψεως ήταν ο προγραμματισμός και η εκτέλεση των υπό του νόμου απαιτουμένων, αφορώντων την υπόσταση του Ιδρύματος, ως Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευομένου υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (Ν.Π.Δ.Δ.), ώστε να αρχίσει να λειτουργεί, να δέχεται και να εξυπηρετεί ωφελουμένους και να λαμβάνει συνδρομές και δωρεές από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

 

 

Διαδώστε: