Ι.Μ. Χαλκίδος
18 Ιουλίου, 2024

Εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:

Με πληθωρική συμμετοχή των φιλαγίων χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του εορτάζοντος Ενοριακού Ι. Ναού αγ. Μαρίνης Χαλκίδος, πλαισιούμενος από τους αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και Χρυσόστομο Καλύβα-ιεροκήρυκες, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων αγίων Χαλκίδος, Ευγένιο Τσάλλα-εφημέριο της Ενορίας αγ. δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης, τον οικον. Αντώνιο Ρίζο-εφημέριο του Ι. Παρεκκλησίου αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Εργατικών Κατοικιών Χαλκίδος, τον ιερομόν. Ειρηναίο Σταμέλο και τους διακ. Σταύρο Καλαφάτη, Χρήστο Ραμαντανάκη και Αγαθόνικο Καραντζή.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες και τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέπτυξε πώς η αγία Μαρίνα εφάρμοσε στη ζωή της και διαβεβαίωσε δια του μαρτυρίου της την εντολή του Θεού προς κάθε άνθρωπο «Γίνεσθέ μοι μάρτυρες» (Ησ. 43, 10) και την προτροπή του Χριστού προς τους μαθητές του και προς τους χριστιανούς κάθε γενεάς «Έσεσθέ μοι μάρτυρες» (Πράξ. 1, 8).

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού εικονίσματος της αγίας, με τη συμμετοχή πολλών Χαλκιδέων, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στην Ενορία Κρυονερίτου Ιστιαίας

Το ίδιο απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο στην Ενορία Κρυονερίτου Ιστιαίας, όπου τιμάται πανηγυρικά η αγία Μαρίνα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος περιγράφοντας πώς η ζωή της αγίας Μαρίνης μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ζωής κάθε χριστιανού.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν οι αρχιμ. Αθανάσιος Λιβαδειάς εκ της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας, Νικόλαος Πριμηκύριος-ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος-Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, ο σταυφόρος-οικονόμος Γεώργιος Αλμπάνης-εφημέριος της Ενορίας Κρυονερίτου, ο Πρεσβ. Αθανάσιος Γερογιάννης-εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας και ο διάκ. Άνθιμος Παπαϊωάννου.

Διαδώστε: