26/10/2024 26/10/2024 Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτη, τελέστηκε με ιεροπρέπεια η Θεία Λειτουργία, που αποτελεί και το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τα Θυρανοίξια και την πρώτη εορτή του Αγίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Λουτρών Αιδηψού. Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικολαος Αργυρίου εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου...
26 Οκτωβρίου, 2024 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2024 - 19:21

Η πρώτη λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στα Λουτρά Αιδηψού

Διαδώστε:
Η πρώτη λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στα Λουτρά Αιδηψού

Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτη, τελέστηκε με ιεροπρέπεια η Θεία Λειτουργία, που αποτελεί και το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τα Θυρανοίξια και την πρώτη εορτή του Αγίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Λουτρών Αιδηψού.

Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικολαος Αργυρίου εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού και κτήτωρ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο & Οικονόμο π. Χρήστο Νγκελα .

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν, Κλιμάκιο της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος αλλά και μέλος της ΟΠΚΕ όπου προσευχήθηκαν στον άγιο Δημήτριο προς ενδυνάμωση αυτών .

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλαν ο κ. Δημητριος Παπαβασιλείου Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Λ.Αιδηψού , ο κ. Παναγιώτης Τόγιας Λαμπαδαριος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Λ.Αιδηψού , ο κ. Ανδρέας Λιώνεις εξ Αθηνών και άλλους καλλίφωνους ιεροψάλτες της τοπικής μας εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Νικολαος Αργυρίου ευχαρίστησε τους δωρητές και ευεργέτες του Ιερού Ναού αλλά και τους άρχοντες του τόπου που λάμπρυναν με την παρουσία τους την σημερινή εορτή αλλά και την τελετή των ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ και εκ μέρους των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των πιστών της ενορίας, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ευλογήθηκε και η πανήγυρη!

  = = 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων