Ι.Μ. Χαλκίδος
10 Οκτωβρίου, 2024

Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με θέμα: «Η Εκκλησία στις σύγχρονες προκλήσεις

Διαδώστε:

Tο 31ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2024.

Πριν το Συνέδριο, προηγήθηκε Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συνευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και κατόπιν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένως, κατά το παρελθόν έτος, Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους Ιερείς και ανέπτυξε την διάρθρωση του εφετινού Συνεδρίου με κεντρικό θέμα «Η Εκκλησία στις σύγχρονες προκλήσεις/Περιβάλλον, Υπογεννητικότητα, Πανσεξουαλισμός, Διαζύγια, Βία ανηλίκων και Ψυχική υγεία», το οποίο εισηγήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Μετά την κεντρική εισήγηση, ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο κατεφάνη η έντονη ευαισθητοποίηση των Κληρικών στα υπό διαπραγμάτευση θέματα και κατετέθησαν προτάσεις συντονισμένης αντιμετώπισής τους.

Τέλος συζητήθηκαν διάφορα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των κατά τόπους εσπερινών κηρυγμάτων και ανέπτυξε εν συντομία το εκκλησιαστικό και κανονικό πλαίσιο κατηχήσεως και βαπτίσεως των ενηλίκων.

Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους τους Κληρικούς για τον κόπο της παρουσίας τους, τους προσέφερε το βιβλίο «Πηγή αγαθών», του Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Μπατάκα, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ενώ ο προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης με τον συνεφημέριό του π. Νικόλαο Καλαφάτη, τους Επιτρόπους και τις Εθελόντριες παρέθεσαν γεύμα στο παρακείμενο ενοριακό πνευματικό κέντρο.

Διαδώστε: