01/08/2019 01/08/2019 Με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης, κλήρος και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» από την Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, όπου φυλάσσετε στο ομώνυμο Ι. Προσκύνημα της και μεταφέρθηκε στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση εν όψει της επερχόμενης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως...
01 Αυγούστου, 2019 - 18:19

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας «Φανερωμένης» στην Αμάρυνθο

Διαδώστε:
Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας «Φανερωμένης» στην Αμάρυνθο

Με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης, κλήρος και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» από την Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, όπου φυλάσσετε στο ομώνυμο Ι. Προσκύνημα της και μεταφέρθηκε στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση εν όψει της επερχόμενης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Θαυματουργό Εικόνα υποδέχθηκαν με την Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στον κεντρικό δρόμο της πόλεως οι Ιερείς της Αμαρύνθου Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης-Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, ο Οικονόμος Ιωάννης Μπαραμπούτης-Εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου, ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας-Εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, οι Ιεροψάλτες καθώς και πολλοί πιστοί από την Αμάρυνθο.

 

 

 

 

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας εκόμισε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης.

Την ιερά εικόνα πλαισίωσαν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή της Εικόνας της Παναγίας, με κατεύθυνση τον Ι. Ν. του Τιμίου Προδρόμου, όπου στα προπύλαια του τελέσθηκε Δέηση και ακολούθως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου παρέστησαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 

 

Τον θείο κήρυξε ο π. Μεθόδιος και αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας με πολλά πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από την επικείμενη Εορτή της.

Ακολούθως, στο προαύλιο του Ι. Ναού τα μέλη του Χορευτικού του Πνευματικού Κέντρου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Μικρά Ασία και την Κύζικο, τόπο προελεύσεως της Ιεράς Εικόνας.

 

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης, Δέσποινα Κοντάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων