Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία της Νέας Λαμψάκου, όπου στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ερμηνεύοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Μάρκ. 2, 1-12), στάθηκε στην πίστη των τεσσάρων φερόντων το παραλυτικό, η οποία τους ενδυνάμωσε ώστε να νικήσουν κάθε εμπόδιο, για να φθάσουν στον Χριστό.
Εν συνεχεία, ανέπτυξε τα εμπόδια, που ο διάβολος ενσπείρει και ο εγωϊσμός μας τρέφει, ώστε να εκτραπούμε από την πορεία συνάντησης μας με τον Χριστό. Μάλιστα, ως πρότυπο νικητού αυτών των εμποδίων, προέβαλε τον τιμώμενο από την Εκκλησία Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος, αν και σπουδαίος Θεολόγος, παρακαλούσε συνεχώς τον Θεό με τα λόγια «Κύριε, φώτισόν μου το σκότος!» και κληρονόμησε την αιώνια ζωή.
Επίσης, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Ιερείς της Ενορίας, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος, ο Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και μνημόσυνα, υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων ενοριτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά το διατεταγμένο Αποστολικό ανάγνωσμα (Εβρ. 3, 12-16) και προέτρεψε τους πιστούς να παραμένουν προσεκτικοί, ως προς την διατήρηση της καθαρότητας της καρδιάς, διότι, με το βάπτισμά μας, έχουμε γίνει συμμέτοχοι της ζωής και των δωρεών του Χριστού, εάν βεβαίως την πίστη, με την οποία αρχίσαμε την χριστιανική μας ζωή, την κρατήσουμε στερεά και ακλόνητη μέχρι τέλους της ζωής μας, όπως οι εορταζόμενοι Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία.
Ο μεν Χρύσανθος εκλαμβάνοντας και μετατρέποντας σε ευκαιρία αγιασμού τον γάμο του με την Δαρεία, στον οποίο τον οδήγησε ο ειδωλολάτρης πατέρας του, προκειμένου να διαφθείρει την πίστη του και αμφότεροι οι Άγιοι διά του μαρτυρίου, ενωμένοι μέχρι τέλους, έγιναν πρότυπο συζυγίας για κάθε χριστιανική οικογένεια και έμειναν σταθεροί στην πίστη τους στον Χριστό, λαμβάνοντας από τον ίδιο τα άφθαρτα στεφάνια της δόξας Του.
Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, όπου προεξήρχε στην εξόδιο ακολουθία της Κηδείας του μακαριστού συνταξιούχου Ιερέως Νικολάου Κωνσταντή, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της προηγουμένης.
Ο αοίδιμος π. Νικόλαος κατήγετο από το Μαρούλι Ελυμνίων, όπου και εγεννήθη το 1944 από ευσεβείς γονείς, τον Ευθύμιο και την Αικατερίνη. Ενυμφεύθη την καλή του πρεσβυτέρα Φωτεινή και απέκτησαν πέντε τέκνα.
Χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη), Διάκονος στις 29 Μαρτίου 1970 στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου και Πρεσβύτερος στις 12 Απριλίου 1970 στον Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης, ενώ στις 28 Ιουλίου 1997 χειροθετήθηκε Πνευματικός, από τον ίδιο Μητροπολίτη, στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι. Διηκόνησε, ως Εφημέριος, στις Ενορίες Λίμνης, Κούλουρου, Μαντουδίου και Στροφυλιάς και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ έλαβε το οφίκιο του Σταυροφόρου-Οικονόμου στις 22 Ιουνίου 2014 στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Κηρίνθου.
Ο μακαριστός π. Νικόλαος διακρινόταν για την καλλιφωνία του, την σεμνότητά του και ήταν ιδιαιτέρως φιλακόλουθος.