Ι.Μ. Χαλκίδος
20 Ιουλίου, 2024

Ο Χριστοφόρος Σωφρονίου επέδωσε το νέο του βιβλίο στον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Διαδώστε:

Ο εξ Ίμβρου καταγόμενος και εν Χαλκίδι διαμένων Χριστοφόρος Σωφρονίου-Άρχων Υπομνηματογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Καρδιολόγος, επισκέφθηκε χθες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στον οποίο επέδωσε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το ταξίδι του ψηφιδωτού στους τόπους και τους χρόνους-Τα ανά την οικουμένη εντοίχια χριστιανικά ψηφιδωτά και οι Ναοί που τα αποθησαυρίζουν».

Το νέο βιβλίο του κ. Χριστοφόρου Σωφρονίου αποτελεί καρπό επισταμένης εργασίας, αγάπης και ενδιαφέροντος για τα χριστιανικά ψηφιδωτά, παρέχει στον αναγνώστη μια λεπτομερή καταγραφή των χριστιανικών αυτών μνημείων, των σχετικών ιστορικών συνθηκών γύρω από κάθε ψηφιδωτό και των πνευματικών και πολιτισμικών αλληλεπιδράσεων που αυτά προκάλεσαν ή προκαλούν.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον πρόλογό του, ονομάζει το πόνημα του κ. Σωφρονίου «εγκυκλοπαίδεια του ψηφιδωτού», ενώ την έκδοση ανέλαβε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Σωφρονίου για το νέο του έργο, το οποίο είναι καρπός ώριμος μιας εικοσαετούς περιδιάβασης, μελέτης και καταγραφής της αρχοντικής τέχνης του ψηφιδωτού και δίνει μουσική φωνή στην σιωπή των μυριάδων ψηφίδων.

 

 

Διαδώστε: