08/07/2024 08/07/2024 Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος, κατά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εορτάσθηκε η θεομητορική επέτειος με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και του...
08 Ιουλίου, 2024 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 15:40

Πολυαρχιερατικός εορτασμός της ευρέσεως της Παναγίας Εικονιστρίας στη Σκιάθο

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός εορτασμός της ευρέσεως της Παναγίας Εικονιστρίας στη Σκιάθο

Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, στη νήσο Σκιάθο, εορτάζεται η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Εικονιστρίας». Εφέτος, κατά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εορτάσθηκε η θεομητορική επέτειος με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το Σάββατο, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον τελεσθέντα πολυαρχιερατικό Εσπερινό και στην ακολουθήσασα Κολλυβαδική αγρυπνία.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στον ίδιο Ιερό Ναό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος προέστη του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω Αρχιερέων και κήρυξε τον θείο λόγο.
Μετά την απόλυση έλαβε χώρα η λιτάνευση του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας ανά τας οδούς της Σκιάθου και η εναπόθεσή του στον Ενοριακό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, όπου, ως ιερό παλλάδιο, φυλάσσεται καθ’ όλο τον χρόνο.
Για να παρακολουθήσετε το αρχιερατικό συλλείτουργο και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγρυπνία και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:
Φωτογραφίες: Skiathos Life. Gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων