11/06/2024 11/06/2024 Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η Ευβοϊκή γη, δέχθηκε το λείψανο του μακαριστού Σταυροφόρου-Οικονόμου Αντωνίου Αντωνίου, υπηρετήσαντος επί τεσσαράκοντα και δύο έτη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 10ης Ιουνίου. Το πρωί της Τρίτης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...
11 Ιουνίου, 2024 - 13:49

Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Σταυροφόρου – Οικονόμου π. Αντωνίου Αντωνίου

Διαδώστε:
Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Σταυροφόρου – Οικονόμου π. Αντωνίου Αντωνίου

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η Ευβοϊκή γη, δέχθηκε το λείψανο του μακαριστού Σταυροφόρου-Οικονόμου Αντωνίου Αντωνίου, υπηρετήσαντος επί τεσσαράκοντα και δύο έτη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 10ης Ιουνίου.

Το πρωί της Τρίτης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συλλειτουργία των Ιερέων της Ενορίας αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-ιεροκήρυκος, των πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Χαραλάμπους Ταραμίγκου και του αρχιδιακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ εκκλησιάσθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Κατόπιν τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Αντωνίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου και με την συμμετοχή Κληρικών της Χαλκίδος.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, ο οποίος γεννήθηκε το 1940 στους Καλημεριάνους Καρυστίας και ανετράφη υπό των ευσεβών γονέων του Γεωργίου και Αικατερίνης. Ενυμφεύθη την εκλεκτή πρεσβυτέρα του Αρτεμισία, με την οποία αξιώθηκαν να αποκτήσουν δύο παιδιά.

Χειροτονήθηκε διάκονος (1/4/1970) και πρεσβύτερος (6/9/1970) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, υπό το ωμοφόριο του οποίου διηκόνησε μέχρι το 1982, οπότε μετετέθη στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και υπηρέτησε ως εφημέριος του Ι. Παρεκκλησίου Κοιμήσεως Θεοτόκου (Οδηγήτριας) της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος έως ότου συνταξιοδοτήθηκε, το 2013. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το 2010, απένειμε στον μακαριστό π. Αντώνιο το οφφίκιο του Σταυροφόρου-Οικονόμου.

Η ταφή του αοιδίμου π. Αντωνίου έγινε στο νέο κοιμητήριο Χαλκίδος, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η πρεσβυτέρα του, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι άλλοι συγγενείς του, τα κατά πνεύμα τέκνα του και πιστός λαός του Θεού.

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου και στο Ι. Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Οδηγήτριας) Χαλκίδος (επί της οδού Γιαννίτση), θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως του κεκοιμημένου Ιερέως, το πρόγραμμα του οποίου πρόκειται να ανακοινωθεί.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μοναστηριώτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων