18/10/2023 18/10/2023 Για τα χαρίσματα που διέπουν το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο αλλά και τις διοικητικές του ικανότητες μίλησε στην ΕΡΤ 3 ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πνευματικό του ανάστημα, καθώς ο κ. Φιλόθεος επί σειρά ετών διηκόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, τονίζοντας ότι υπήρξε ένας εκλεκτός συνεργάτης του όλα αυτά...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 13:47

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Πολυτάλαντος και χαρισματικός ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος: Πολυτάλαντος και χαρισματικός ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Για τα χαρίσματα που διέπουν το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο αλλά και τις διοικητικές του ικανότητες μίλησε στην ΕΡΤ 3 ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πνευματικό του ανάστημα, καθώς ο κ. Φιλόθεος επί σειρά ετών διηκόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, τονίζοντας ότι υπήρξε ένας εκλεκτός συνεργάτης του όλα αυτά τα χρόνια που βρέθηκε δίπλα του.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πολυτάλαντο και χαρισματικό, εξαιρετικό ιεροκήρυκα, καταρτισμένο διοικητή και ακούραστο εργάτη. “Αυτά τα προσόντα του αναγνώρισε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τον πήρε κοντά του κάνοντάς τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου”, πρόσθεσε.

Τέλος, μέσα από το κανάλι που εδρεύει στη νέα πατρίδα του Μητροπολίτη κ. Φιλοθέου, τη Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος του συνέστησε στα νέα του καθήκοντα να παραμείνει απλός και ταπεινός, άνθρωπος της θυσίας, της προσφοράς και της αγάπης, όπως ήταν πάντα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι ο από Ωρεών Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2023 λαμβάνοντας 73 ψήφους.

 

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων