Ι.Μ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Αίγινα: Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επί τη Ιερά Μνήμη της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων Του.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου, Ταλαντίου κ. Επιφανίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων .

Στην συνέχεια τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου πέριξ του παμμεγέθους Ιερού Ναού, ενώ τελέσθηκε Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου κτίτορος του Ιερού Ναού Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Ύδρας κυρού Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Αγίους Αρχιερείς για την λαμπρή παρουσία τους, τους Πατέρας, την Καθηγουμένη μοναχή Τιμοθέη, τις αρχές, τους Βουλευτές της περιφερείας και ευχήθηκε την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου στα πλήθη των πιστών που κατέκλυσαν το Μοναστήρι και τον Ι. Ναό του Οικουμενικού Αγίου Νεκταρίου.

Τις Ακολουθίες μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89.5fm.

Έψαλλε πολυμελής χορός ψαλτών υπό την Διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Αυγουστίνου Ζησίμου, Ιεροκήρυκος, τη συμμετοχή και του Ελλογιμωτάτου Πανεπιστημιακού Καθηγητού κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Διαδώστε: