Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
02 Ιουνίου, 2023

Εις μνήμην Νικηφόρου Αρχιερέως (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Στη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, στο όνομα του οποίου τιμάται το βόρειο κλίτος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός.

Σήμερα το πρωί ανήμερα της  κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, υπό του άγοντος τα ονομαστήριά του Αρχιμ. Νικηφόρου Ζαμπουνίδη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Από του ιερού Βήματος εκκλησιάσθη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου (Αρχαγγελίδη), ο οποίος, ως κτίτωρ του  Καθεδρικού Ναού, αναπαύεται η στον αύλειο χώρο του.

Κατά την επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβασμιώτατος εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος και την ευεργετική προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος με πολλούς κόπους και μόχθους και περισσή φροντίδα ανήγειρε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο, ο οποίος δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μαρτυρεί διαχρονικά στους εγγύς και τους μακράν ότι «εδώ υπάρχει Χριστός και Ελλάδα».

Διαδώστε: