Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
26 Οκτωβρίου, 2024

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφθηκε την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την νόσο του Alzheimer, προσφέροντας συγχρόνως δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Δομής Ψυχικής Υγείας του Καρελείου Οικοτροφείου Ολοκληρωμένης Μονάδος της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων κα Αικατερ. Ευθυμιοπούλου, συνοδευόμενη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, επισκέφθηκαν το Σουφλί, το εσπέρας της 23ης Οκτωβρίου, το Διδυμότειχο την πρωΐα της επομένης, την Ορεστιάδα το εσπέρας της ίδιας ημέρας και τα Ρίζια το πρωΐ 25ης του αυτού μηνός, και ενημέρωσαν τους ενδιαφερομένους, παρέχοντες δωρεάν σε όσους επιθυμούν τεστ μνήμης.

Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήσαν πολύ ικανοποιητικά. Ο οικείος Μητροπολίτης αφού πρώτα ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τον Μακαριώτατο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κων. Δήμτσα για την πολύτιμη προσφορά τους στους ακρίτες, όπως και τα στελέχη του κλιμακίου για τον κόπο τους και την προθυμία τους να διακονήσουν τον συνάνθρωπό τους, τόνισε ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στα σύγχρονα προβλήματα του ψυχικά ταλαιπωρημένου ανθρώπου. «Η Εκκλησία» είπε «είναι θεραπευτήριο· είναι το πανδοχείο της Χάριτος και δεν προσφέρει απρόσωπες συνταγές, αλλά προσεγγίζει προσωπικά κάθε ασθενή και χορηγεί το κατάλληλο φάρμακο σε κάθε περίπτωση».

Διαδώστε: