30/09/2023 30/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υποδέχθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος, επί τη μνήμη, κατά το αρμενικό εορτολόγιο, του Αγίου Γεωργίου (Σούρπ Κεβόρκ), επ’ ονόματι του οποίου...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 16:09

Επίσκεψη Αρμένιου Ιεράρχη στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Επίσκεψη Αρμένιου Ιεράρχη στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υποδέχθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στην Αρμενική Κοινότητα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος, επί τη μνήμη, κατά το αρμενικό εορτολόγιο, του Αγίου Γεωργίου (Σούρπ Κεβόρκ), επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Αρμενικός Ναός στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Σημειωτέον ότι ο μεταβυζαντινός αυτός ναός ανηγερθείς τον 19ο αιώνα στη θέση βυζαντινού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτου παραχωρήθηκε από την Υψηλή Πύλη για την εξυπηρέτηση της Αρμενικής Κοινότητος και έκτοτε παραμένει στην κατοχή της.

Τον Αρμένιο Ιεράρχη συνόδευε ο εφημέριος της Αρμενικής Κοινότητος Κομοτηνής και ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος Κεβόρκ Τοροσιάν.

Οι δύο Αρχιερείς συνεζήτησαν αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα, επιβεβαίωσαν τις αρμονικές σχέσεις των δύο κοινοτήτων και από κοινού καταδίκασαν τα θλιβερά γεγονότα εις βάρος των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων